Harku järves uppus kalamees

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääle minek on praegu ohtlik.
Jääle minek on praegu ohtlik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tallinnas Harku järves uppus reede õhtul õhukesele jääle kalastama läinud mees.

Häirekeskus sai reede õhtul kell 18.23 teate, et läbi Harku järve jää on vajunud kalamees. Helistaja oli kaldal olnud inimene, kes märkas jääl kalamehe puudumist.

Päästjad nägid saabudes umbes 30 meetri kaugusel kaldast järvejääs auku, mille ümber oli palju kalastamiseks vajalikke asju. Pinnaltpäästjad alustasid kohe kalamehe otsinguid, kahjuks leidsid nad augu lähedalt jää alt uppununa 53-aastase mehe.

Vaid päev varem, neljapäeval, tõid pinnaltpäästjad Harku järvel jääaugust välja läbi jää vajunud uppumisohus mehe ja andsid ta üle kiirabile.

Päästeamet tuletab meelde, et soojad kevadilmad on veekogude jää muutnud väga hapraks ja ebastabiilseks ning jääl liikumine on eluohtlik.

Päästeameti peadirektori käskkirjaga hakkas üle-eestiline siseveekogude jääle mineku keeld kehtima  laupäevast, 25. märtsist. Keelu eesmärk on ennetada veeõnnetusi ja säästa inimelusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles