Aknaklaas kui piir Soome ja Nõukogude Eesti vahel

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol olevate akende klaas oli aastaid kui sümboolne piir Soome ja Eesti vahel. Konsulaarosakonnana tegutsevas korteris elab täna Indrek Runna. Kohtumisel osales ka korteriühistu juht Urve Allik.
Fotol olevate akende klaas oli aastaid kui sümboolne piir Soome ja Eesti vahel. Konsulaarosakonnana tegutsevas korteris elab täna Indrek Runna. Kohtumisel osales ka korteriühistu juht Urve Allik. Foto: Soome suursaatkond Tallinnas

Soome juubeliaastal tähistavad Eesti ja Soome viisavabaduse 20. aastapäeva. Ametliku tähtpäevana jääb ajalukku 1. mai 1997 ning ühe hoonena pildil olev maja Tallinnas, Sütiste teel.

Sel nädalal külastas Soome suursaadik Kirsti Narinen Mustamäel aastaid asunud Soome konsulaadi ruume. Hetk oli nostalgiline ka selles mõttes, et 1986. aastal töötas tänane suursaadik samas kohas konsulaartöötajana.

Ühisfoto tehti just nende akende all, kus 1969.–1990. aastatel asus Soome konsulaat, täpsema nimetusega Soome Leningradi peakontsulaadi teeninduspunkt. 

Tallinnsse rajatud konsulaarteenindus asutati algselt ennekõike Viru hotelli ehitanud soomlaste huvide kaitsmiseks ja paremaks teenindamiseks. Mustamäel asunud hoones asusid ka ehitsumeeste korterid. Ent ajapikku sai aadress tuttavaks ka neile eestlastele, kes Soome reisimiseks viisat vajasid.

Fotol olevate akende klaas oli aastaid kui sümboolne piir Soome ja Eesti vahel. Konsulaarosakonnana tegutsevas korteris elab täna Indrek Runna. Kohtumisel osales ka korteriühistu juht Urve Allik.

Viisavabaduse 20. aastapäeva üritused toimuvad Tallinnas 1. mail. Täpne kava on selgumisel.

Nõukogude Eesti inimesed Soome viisa sabas
Nõukogude Eesti inimesed Soome viisa sabas Foto: Soome suursaatkond Tallinnas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles