Taagepera: IRLi kõdunemine on juba väga kaugele arenenud (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera
Rein Taagepera Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Politoloogi ja Res Publica asutaja ning esimese esimehe Rein Taagepera sõnul on IRLi madalate reitingunumbrite põhjuseks see, et Res Publica tiiva mõjul on erakond oma sisu kaotanud ning isamaalisuse asemel on alles vaid poliitilised tehnoloogiad.

«See ei ole enam isamaalik partei, see on irvitus isamaa üle, irlitus, kui soovite. Ja selles mõttes on isegi huvitav, et Res Publica poiste poolne ülevõtt niigi palju aega on võtnud. Sest enam sisu ei ole peale selle, et on üks punt, kes on harjunud koos töötama,» rääkis Taagepera «Aktuaalsele kaamerale», kirjutas ERRi uudisteportaal.

Taagepera hinnangul on nn Res Publica tiib IRLilt tema sisu ära võtnud. Praegusest raskest olukorrast välja tulemiseks läheb Taagepera sõnul IRLil vaja karismaatilist juhti.

Rein Taagepera on Eesti poliitikas staažikas tegija. Ta oli Eesti Kongressi ja Põhiseaduse Assamblee liige. 1992. aastal kandideeris ta presidendivalimistel ning saavutas Arnold Rüütli ja Lennart Meri järel kolmanda koha. Hiljem oli ta üks erakonna Res Publica rajajaist ning esimees.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles