Bahreini võimud vahistasid terrorismikahtlusega 14 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini märulipolitsei.
Bahreini märulipolitsei. Foto: A.RASOOL/APA IMAGES/SIPA/A.RASOOL/APA IMAGES/SIPA

Bahreini võimud teatasid pühapäeval, et vahistasid 14 inimest, keda kahtlustatakse terrorirünnakute kavandamises julgeolekuametnike vastu.

Siseministeeriumi teadaandes kirjutati, et rühma rahastasid ja juhtisid kaks Bahreini kodanikku, kes põgenesid Iraani.

Bahrein süüdistab jätkuvalt šiiitlikku Iraani sekkumises Pärsia lahe araabia riikide siseasjadesse.

Ministeeriumi info kohaselt konfiskeeriti vahistatutelt relvi ja lõhkeaineid.

Veebruaris teatasid võimud 20 terrorismis kahtlustatava vahistamisest, kelle seas oli neli naist. Politsei teatas tollal, et neile esitatakse süüdistus terrorirünnakute kavandamises, tagaotsitavate varjamises ja "sõjalise väljaõppe saamises Iraanis ja Iraagis".

Bahreini parlament kiitis kuu alguses heaks põhiseadusmuudatuse, mis lubab sõjaväekohtutel tsiviilisikute üle õigust mõista.

Saareriigi parlamendi ülemkoja 40 liiget, kelle nimetab ametisse kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa, hääletasid inimõigusaktivistide kriitikatule alla sattunud muudatuse poolt. Kaks nädalat varem oli selle suurema vastuseisuta heaks kiitnud alamkoda.

Aktivistid hoiatasid, et muudatusega kehtestatakse riigis sisuliselt sõjaseisukord.

Bahreini valitsejatele truud ringkonnad on aga veendunud, et seadusmuudatust oli vaja võitluseks terrorismiga. Riigis sai alles veebruari lõpus terrorirünnakus kannatada viis politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles