Kuidas saab pandipakendist teatripilet?

Alvar Loog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetusvõimaolusega pandipakendi automaat.
Annetusvõimaolusega pandipakendi automaat. Foto: Alvar Loog

Vastus pealkirjas esitatud küsimusele on väga lihtne. Täislausega väljakirjutatult: OÜ Eesti Pandipakend on oma partnerite abiga loonud süsteemi, mis võimaldab inimestel kasutatud taarat tagastades annetada selle eest saadavat raha puudust kannatavate laste teatrikülastuste fondi.

2005. aastal loodud Eesti pandisüsteem lisas esimestele taaratagastusautomaatidele annetusnupu 2011. aastal. OÜ Eesti Pandipakendi tegevjuht ning SA Heategevusfondi Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal meenutab, et idee koguda heategevuseks raha pandipakendite abil oli taaraautomaatide maaletooja Tomra Balticuse kontoris olnud mõttena Skandinaavia kogemusest tõukuvalt üleval juba pikemat aega.

Kui Raal läks 2008. aasta kevadel Eesti Pandipakendisse tööle, sai ta kirja ühelt tavatarbijalt, kes esitas küsimuse, miks ei ole Eestis taararaha annetuse võimalust nagu Taanis või Rootsis. «Sealt läks pirn ka minul põlema,» ütleb Raal. Umbes 2010. aastal avastasid Eesti Pandipakendi ja Tomra Balticu esindajad ühel kohtumisel, et nende mõte on liikunud samas suunas ja on viimane aeg asi ära teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles