Trump asub Obama keskkonnapoliitikat lammutama (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matt Brown/AP/Scanpix

USA president Donald Trump soovib tühistada oma eelkäija Barack Obama plaani süsinikdioksiidi õhkupaiskamise vähendamiseks.

Trump peaks sellekohase presidendi määruse allkirjastama täna.

Obama plaani eesmärk oli vähendada märkimisväärselt USA elektrijaamade õhusaastet.

Ekspertide sõnul oli Obama plaan väga tähtis selleks, et Ühendriigid oleks saanud täita Pariisi kliimakokkuleppes kavandatud eesmärke.

USA keskkonnaameti EPA direktor Scott Pruit ütles telekanalile ABC, et Trumpi määrus toob tagasi töökohti söekaevandustes.

«Eelmise administratsiooni strateegias suhtuti väga negatiivselt fossiilsetesse kütustesse. Trump täidab siin oma lubaduse ameeriklastele, et ta suudab tekitada inimestele taas tööd,» seletas Pruit.

Trump määras Pruiti EPA juhiks eelmisel kuul. Pruitil on tugevad sidemed USA nafta- ja gaasitööstuses ning ta on nimetanud jutte kliimamuutusest pettuseks.  Oklahoma osariigi justiitsministrina pidas Pruit sageli lahinguid EPAga ja nõudis selle agentuuri volituste järsku piiramist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles