Uuring tegi kindlaks, mida kassid inimestest tegelikult arvavad

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Need, kellele kassid väga ei meeldi, võivad väita, et hoolimata sellest, et kassid lõhnavad koertest vähem, nendega ei pea jalutamas käima ja kassid jätavad ka koertest iseseisvama mulje, ei meeldi kassidele reeglina inimesed ning üldiselt on kiisud väga isekad tegelased. Uus uuring tõestas aga sootuks vastupidist.

Oregoni State'i ülikooli teadlased tegid uuringu, mis tõestas, et kassidele meeldib väga inimeste seltskonnas olla ja kui kass peaks valima omaniku armastuse ning toidu vahel, siis ta eelistaks esimest, kirjutab Telegraph.

Teadlased lasid kassidel teha mitmeid erinevaid katseid, et kindlaks teha, kas kassid on tõesti nii antisotsiaalsed kui väidetakse ja kas kiisud on alati ainult toidu peal väljas. Katsete tulemusel selgus, et kassidele meeldivad inimesed väga ja nad armastavad inimesi rohkem kui toitu.

Katsetes osales 50 kassi. Osa neist olid kodukassid, osa varjupaikadest. Kassid jäeti paariks tunniks omapäi ja neile ei antud süüa, samuti ei puutunud nad sel ajal kokku ühegi inimesega, neile ei antud ühtegi lelu, millega mängida ega eset, mida nuusutada või lõhnaga märgistada.

Seejärel pakuti kassidele kas toitu, kontakti inimesega, midagi lõhnavat või mänguasju, et teada saada, mida kassid sellises olukorras eelistavad. Enamik kassidest eelistas kontakti inimesega kõigi teiste variantide asemel, mille põhjal on teadlased veendunud, et kassid naudivad inimeste seltskonda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles