Galerii: Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade galal tunnustati aasta parimaid!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2017 võitjad kuulutati välja 28. märtsi õhtu pidulikul galaõhtusöögil restoranis Merineitsi. Eesti Fonogrammitootjate Ühingu poolt korraldatud auhinnagalal tunnustati 17. kategoorias parimaid Eesti muusikavaldkonnas tegutsevaid ja selle arengule kaasaaitavaid isikuid.

Foto: EMEA

Enim tunnustust sai Bert Prikenfeld, kes võitis kaks auhinda. Bert osales Eesti Muusikaauhinnad 2017 aasta parima rockalbumi, parima hip-hopalbumi kui ka parima debüütalbumi salvestamistel.

Foto: EMEA

Aasta muusikaettevõtja tiitli sai Fred Krieger, kelle kaasalöömisel valminud Karl-Erik Taukari album „Kaks“ pälvis Eesti Muusikaauhinnad 2017 galal kolm auhinda ning kes on rajamas Tallinnasse Baltikumi kõige moodsamat produktsioonistuudiot.

Vikerraadio saatejuhti Sten Teppanit tunnustati Aasta muusikaajakirjaniku tiitliga, ETV teenis välja Aasta meediakanali auhinna, Eesti Laul tunnistati Aasta muusikasündmuseks ning aprilli esimesel päeval sünnipäeva tähistavat Klassikaraadiot tunnustati Aasta raadiojaama tiitliga.

ETV eelmise aasta suurtest muusikaprojektidest toodi esile "Klassikatähed 2016". Sarja kolmas hooaeg tõi avalikkuse ette uued andekad noored. Konkursi võitis pianist Sten Heinoja. Oluliseks tuleb pidada seda, et on tekkinud omalaadne Klassikatähtede võrgustik, kus varasemad osalejad toetavad uusi tulijaid, saadetes erinevaid rolle täites - ansamblipartneritena, žüriis või lihtsalt salvestustel kaasa elamas.

Tänu Klassikatähtede sarjale on huvi klassikalise muusika kontsertide vastu väljaspool Tallinna märgatavalt tõusnud, nende kontsertidele jätkub publikut - seda on täheldanud mitmed kontserdikorraldajad. Sari on väga televaatajasõbralik, köites muusikahuvilistest oluliselt laiemat sihtrühma.

Kõige värskem uudis Klassikatähtede eduloost on kolme hooaja võitja ühine etteaste Mustonenfestilt Iisraelis. Klassikatähtede autorid on Helen Valkna ja Timo Steiner, partneriteks Eesti Kontsert ja Klassikaraadio

ETV meelelahutustoimetuse üks kesksemaid projekte "Eesti Laul" kasvas 2016. aastal mitmes suunas. Esmakordselt toimus selle finaal Saku Suurhallis ning senisest mahukam ning nähtavam oli kogu võistluse kajastus. Osales 238 laulu, millest kohalikule eelvõistlusele pääses 20 ja finaali 10 laulu.

Eesti Laulu võidulugu "Play" Jüri Pootsmani esituses Eurovisiooni finaali kahjuks ei pääsenud, ent ürituse korraldusliku poole areng tegi läbi suure hüppe. Laulukirjutamise oskuste arendamiseks ja autorite vahelise sünergia loomiseks ellukutsutud Eesti Laulu Akadeemia võiks samuti tuua uusi tuuli.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2017 võitjad:

AASTA HELI­ JA/VÕI VALGUSTEHNIKA RENDIFIRMA - RGB

AASTA HELITEHNIK/HELIKUNSTNIK - Silver Rästa

AASTA VALGUSTAJA/VALGUSKUNSTNIK - Meelis Lusmägi

AASTA KLUBI/KONTSERDIMAJA - Jazziklubi Philly Joe’s

AASTA MUUSIKAFESTIVAL - Viljandi Pärimusmuusika Festival

AASTA MUUSIKASÜNDMUS - Eesti Laul

AASTA RAADIOJAAM - Klassikaraadio

AASTA MEEDIAKANAL - ETV

AASTA MUUSIKAAJAKIRJANIK - Sten Teppan

AASTA MUUSIKAMÜÜJA - 311.ee

AASTA ALBUMIKUJUNDUS - Taavi Tulev „Taavi Tulev“, kujundaja Taavi Tulev

AASTA MIXIJA/SALVESTAJA - Bert Prikenfeld

AASTA MUUSIKAPRODUTSENT - Bert Prikenfeld

AASTA MANAGER - Sandra Vabarna

AASTA MUUSIKATOOTJA - Legendaarne Records

AASTA MUUSIKASÕBRALIKEM ETTEVÕTE - Tridens

AASTA MUUSIKAETTEVÕTJA - Fred Krieger

Galaõhtut juhtis Karl-Erik Taukar. Galal esinesid ansambel Beyond Beyond ning Lepatriinu.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2017 nominendid ja võitjad valis välja üle 30-liikmeline žürii. Auhindade jagamise eesmärgiks on esile tuua ja tunnustada parimaid Eesti muusikavaldkonnas tegutsevaid ja selle arengule kaasaaitavaid isikuid. Kõigi kategooriate puhul hinnati tegevust ja panust just möödunud (2016) aasta raames.

Oluline on nende projektide laiem mõjuväli kohalikus muusikapildis, samuti rahvusvaheline levi.

Auhinnagala eesmärk on tõsta esile ja tunnustada parimaid Eesti muusikavaldkonnas tegutsevaid ning selle arengule kaasaaitavaid isikuid ja kanaleid.

Auhinnagala korraldas Eesti Fonogrammitootjate Ühing.

Vaata pite ja videosid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles