Mikser USA Esindajatekoja spiikrile: liitlaste sõnumid peavad olema ühtsed ja selged

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser visiidil USAs.
Sven Mikser visiidil USAs. Foto: Välisministeerium

Välisminister Sven Mikser rõhutas eile Washingtonis toimunud Balti riikide välisministrite kohtumisel  USA Esindajatekoja spiikri Paul Ryaniga transatlantilise solidaarsuse olulisust ja Eesti kõrget hinnangut USA panusele regiooni julgeolekusse.

«Praeguses julgeolekuolukorras on liitlaste, sealhulgas Ameerika Ühendriikide, kohalolu meie regioonis äärmiselt oluline,» rõhutas Mikser. Balti riikide välisministrid tänasid USAd püsiva panuse Balti riikide julgeolekusse. Spiiker Ryan kinnitas, et USA jätkab NATO osas senist toetavat poliitikat.    

Kohtumisel rõhutati ka transatlantilise solidaarsuse säilitamise tähtsust. «Olukorras, kus vaenuliku propagandaga üritatakse kahjustada lääne demokraatiaid, peame tegema rohkem  koostööd ja tugevdama meie võimet propagandale vastu seista,» kinnitas Mikser. «Eriti tähtis on  pöörata tähelepanu sellele, et liitlaste sõnumid oleksid selged ja ühtsed,» rõhutas välisminister.

Lisaks kohtusid Balti välisministrid Senati välisasjade komitee esimehe senaatori Bob Corkeri ja aseesimehe Ben Cardiniga. Kohtumisel arutati julgeoleku küsimusi, toonitati demokraatlike institutsioonide tugevdamise vajadust ja toetati ühist hoiakut propaganda vastases võitluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles