Arnold Schwarzenegger pani eriolümpialast mõnitanud internetitrolli paika (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger at "The New Celebrity Apprentice" Press Conference held at the Universal Studios Lot, Stage 17 in Universal City, CA on Friday, December 9, 2016. (Photo By Sthanlee B. Mirador) *** Please Use Credit from Credit Field ***
Arnold Schwarzenegger at "The New Celebrity Apprentice" Press Conference held at the Universal Studios Lot, Stage 17 in Universal City, CA on Friday, December 9, 2016. (Photo By Sthanlee B. Mirador) *** Please Use Credit from Credit Field *** Foto: Sipa USA/Sthanlee Mirador/Sipa USA

Kunagine California kuberner ja kulturismi maailmameister Arnold Schwarzenegger pani paika internetikasutaja, kes pidas heaks mõnitada eriolümpiasportlasi.

Schwarzenegger postitas sotsiaalmeediasse video, kus õnnitles tema sünnimaal Austrias peetud eriolümpia maailmamängudel võitnud sportlasi. «Nad innustavad mind!» kirjutas Schwarzenegger videopöördumise juurde. Klippi vaadati 400 000 korra ja kommenteeriti sadu kordi, ent mõni kommentaar oli ka solvav.

Nii kirjutas üks isik video juurde järgmised read: «Olümpiamängud on mõeldud selleks, et maailma parimad sportlased võistleksid üksteisega ja selgitaksid välja parima. See, et hälvikud seal kaasa teevad, tähendab ju risti vastupidist!»

Schwarzenegger reageeris solvavale postitusele kiiresti, vastates: «Olgu see kommentaar kui õel ja rumal tahes, ei hakka ma seda kustutama ega sind (veel) blokeerima, sest tegu on õpetliku hetkega. Sul on kaks valikut. Praegu kinnitan ma sulle, et neil sportlastel on rohkem julgust, kaastunnet, ajusid ja oskusi – õigupoolest kõiki positiivseid inimlikke omadusi – kui sinul. Seega vali parem nende tee – võid neilt õppida ja iseend proovile panna, maailmale midagi juurde anda. Aga võid ka jätkata oma teel ning olla edaspidigi õnnetu, haletsusväärne ja kade internetitroll, kes ei anna maailmale midagi juurde, vaid pilkab oma väiklases kadeduses kõiki, kes seda teevad. Mõistan, et soovid vaid tähelepanu, seega teeme ühe asja selgeks. Kui sa samas vaimus jätkad, ei mäleta sind iial mitte keegi.»

Schwarzenegger on juba aastaid oma aega eriolümpiamängudele pühendanud. Mängud algatas 1968. aastal Eunice Kennedy Shriver, kes on Schwarzeneggeri endise naise Maria Shriveri ema. Samuti osalevad eriolümpiat toetavas liikumises aktiivselt Schwarzeneggerite neli last.

Sel aastal näidatakse eriolümpiamänge esmakordselt ABC ja ESPNi vahendusel põhjaliku programmina, vastav leping sõlmiti kolmeks aastaks. Varem oli tegemist suuresti heategevusliku käiguga, nüüd on aga ka eriolümpiamängudest saanud äri, mis peaks tagama sportlastele senisest palju paremad võimalused ja tingimused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles