Viga, mida paljud vorstikeste küpsetamisel teevad (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillvorstid lahtise leegiga grillil küpsemas ei ole parim moodus vorstikeste valmistamiseks.
Grillvorstid lahtise leegiga grillil küpsemas ei ole parim moodus vorstikeste valmistamiseks. Foto: SCANPIX

Päike ja valgemad õhtud meelitavad juba õue grillima. Üks suur grillihooaja hitt on vorstikesed, mida enamik inimestest on ilmselt valesti küpsetanud.

Mitte, et tugeval kuumusel grillimine vorstid söömiskõlbmatuks muudaks, vaid lihtsalt nii ei pruugi vorstike oma kõige paremat maitset saavutada, vahendab news.com.au.

Selleks, et vorst aga eriti maitsev välja tuleks, soovitab veebileht neid praadida madalal kuumusel õli sees umbes pool tundi. Selline meetod peaks vorstile andma juurde mõnusa maitse ja ideaalse tekstuuri.

Või sobib vorstis oleva rasvaga paremini kui tavaline õli, samuti praeb või pannil paremini. Kuid enne või pannile panemist tuleks kindlaks teha, et või on soolata.

Kui vorstid on pannil, tuleks neid mingi ajavahemiku tagant keerata. Väga oluline on hoiduda liigkõrgest temperatuurist.

TheWhyChef.com lehel seisab: «Mida kõrgemal kuumusel praadimine toimub, seda vähem jõuab rasv sulada ja seda kiiremini vorstid kõrbevad. Lõpuks on tulemuseks seest toores, kuid väljast kõrbenud vorst.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles