Galerii: Prantsuse tankid jõudsid Tapale (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jõudis kaitseväe Tapa linnakusse NATO lahingugruppi panustava Prantsuse kaitseväe tehnikapargi viimane osa, ligi kolmekümne militaarsõiduki hulgas olid ka tankid Leclerc.

Prantsusmaa panustab Eestisse paigutatavasse NATO lahingugruppi 300 kaitseväelase ja erineva lahingutehnikaga. Lisaks tankidele on Prantsuse kaitseväelased varustatud jalaväelahingumasinatega VBCI ja soomukitega VAB. Hetkel viibib Eestis 50 Prantsuse kaitseväelast, ülejäänud isikkooseis saabub aprilli esimeses pooles. Prantslased teenivad Tapal järgnevad kaheksa kuud, andes seejärel vastutuse üle taanlastele, teatas kaitsevägi.

Eesti kaitseväelastel on prantslastega varasem koostöökogemus nii operatsioonilt Kesk-Aafrika Vabariigis kui ka piraatlusvastaselt operatsioonilt Atalanta. Lahingugruppi kuulub kokku ligi 1200 liitlassõdurit. Ühendkuningriik panustab rohkem kui 800 kaitseväelasega ja tankidega Challenger 2, jalaväe lahingumasinatega Warrior, liikursuurtükkidega AS90 ja soomukitega.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavateks riikideks on Prantsusmaa ja Taani.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles