Selgus aasta parim soome keele õpetaja

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laureaadid Karola Velberg ja Kaja Vodi
Laureaadid Karola Velberg ja Kaja Vodi Foto: Soome suursaatkond Tallinnas

Soome Instituut, Soome Suursaatkond ja Soome-Eesti Kaubanduskoda autasustasid täna 2016 aasta soome keele õpetajat ja andsid üle iga-aastased Soome-Eesti Kaubanduskoja stipendiumid. 

Aasta õpetaja 2016
Aasta õpetaja 2016 Foto: Eesti Soome instituut

Aasta soome keele õpetajaks sai Karola Velberg.

Karola on 2003. aastal lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli soome keele ja kirjanduse erialal. Karola on tegutsenud soome keele õpetajana erinevates firmades ja koolides juba 15 aastat. Lisaks väga heale pedagoogitööle on Karola viimase kahe aasta jooksul jaganud oma teadmisi ja kogemusi nii soome keele õpetajate koolitustel, kui ka veebipõhiste materjalide ja lauamängude töötubades. Karola on aktiivne ESKÕS juhatuse liige ja EVÕLi juhatuse liige. Tema keeletunnid on vaheldusrikkad ja mängulised, millest ei puudu ka huumor. 

Soome-Eesti Kaubanduskoja õppestipendiumi pälvis Kaja Vodi.

Kaja õpib Tartu Ülikoolis soome keelt ja kultuuri ning õpetab soome keelt Võrumaa Kutsehariduskeskuses ja Reederi Keeltekoolis. Kaja soovib stipendiumi kasutada täiendamaks oma soome keele oskust ja osalemaks Soomes Opetushallituse suvekursusel (suulise keeleoskuse parandamiseks, tase IIA või IIB).

Valimise eesmärgiks on tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele õpetajat, kelle töö ja eeskuju on aidanud kaasa soome keele ja kultuuri edendamisele Eestis. Soome-Eesti Kaubanduskoda annab aasta õpetajale stipendiumi ning Viking Line kingib Tallinn-Helsingi-Tallinn edasi-tagasi reisiks kinkekaardi. 

Kandidaate võivad esitada nii haridusasutuse juhtkonnad, kollektiivid kui ka üksikisikud ja kolleegid. Aasta õpetaja võib töötada ükskõik millises Eesti haridusasutuses. Aasta õpetaja valitakse koostöös Soome Keele Õpetajate Seltsi juhatusega ning tiitel antakse üle soome keele õpetajate kevadseminaril.

Aasta soome keele õpetaja tiitlit antakse välja alates 1997. aastast. Kõik varasemad laureaadid leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles