Galerii! Staarmuusikud õpetasid mudilasi helisid looma: muusika tegemine on imelihtne?

Meisi Volt
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Music Week on täies hoos ning meelt ei jää lahutamata ka väikeste mudilaste hinged, kes täna said kuulsate muusikute käe all õppida muusika loomise, laulukirjutamise ja DJnduse saladusi.

Eesti Lastekirjanduse Keskuses toimusid täna meeleolukad koolilastele suunatud töötoad, kus muuhulgas õpiti lihtsate vahendite ja võtete abil looma laule, elektroonilisi muusikapalu ning interaktiivset heliinstallatsiooni, tutvuti erinevate rahvuspillidega ja kergitati katet rütmimaailma ning DJ- ja raadiotöö saladustelt. 

Lenna Kuurmaa ja Robert Vaigla
Lenna Kuurmaa ja Robert Vaigla Foto: Meisi Volt

Loovaid ja lõbusaid töötubasid juhendasid laulja Lenna Kuurmaa koos kitarrist Robert Vaiglaga, trummar Reigo Ahven, elektronmuusik Taavi Tulev, Ukraina-Eesti bändi Svjata Vatra esiliini-mees Ruslan Trochynskyi ja noor laulja-laululooja Lepatriinu koos klahvigeeniuse Pille Piiriga, samuti endine Raadio 2 juht ja DJ Heidy Purga.

TMW 2017: Lasteprogramm Eesti Lastekirjanduse Keskuses. Lepatriinu
TMW 2017: Lasteprogramm Eesti Lastekirjanduse Keskuses. Lepatriinu Foto: Meisi Volt

Näiteks selgus Lenna töötoas, et muusika loomisel ei ole tähtis instrument, mida kasutada ning loo loomisel võib alustada nii kitarrist kui näiteks tamburiinist, et rütmi ja viisi luua. Lepatriinu paljastas, et helidega mängimine ja produtseerimine on tänapäeval tehtud ülilihtsaks tänu arvutitele. Kui mõni noot ka mööda läheb, saab seda arvutis siluda.

TMW 2017: Lasteprogramm, Ruslan Trochynskyi
TMW 2017: Lasteprogramm, Ruslan Trochynskyi Foto: Meisi Volt

Diskorikunsti tundev Heidy Purga avaldas, et DJ-töö juures on kõige olulisem lugude sujuv üleminek ühelt teisele. Selleks on vaja teada loo kiirust ja tempot, mille näitab ette ka tehnika. Kes aga vinüüle armastab kasutada, see peab juba väga kogenud olema ja Purga seda kindlasti ka on.

Vaata galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles