Tallinn ei usu lumesulamisest suuri probleeme tekkivat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn peaks kevadvete voolamiseks valmis olema.
Tallinn peaks kevadvete voolamiseks valmis olema. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul ei tekita lume sulamine tänavu Tallinnas arvestatavaid üleujutusi, mis võiksid põhjustada probleeme linna elukorralduses. Pealegi ei ole lähinädalate ilmaprognoosidele tuginedes oodata lume kiiret sulamist.

14. märtsil toimus kommunaalametis nõupidamine linna lepingupartneritest tänavapuhastusfirmade ja veefirmade juhtivate töötajatega, kus otsustati, et linnapuhastusettevõtted tagavad restkaevude vabastamise lumest ja jääst 20. märtsiks. Lisaks kaardistavad need firmad täiendavalt kohad, kus on tekkinud veekogumid, mis takistavad jalakäijate ja sõidukite liikumist.

«Eelnevate aastate kogemuste põhjal on kommunaalamet kaardistanud 43 kohta, kus on võimalik veekogumite tekkimine vihmasaju või lumesulamise korral. Kommunaalameti lepingupartner AS Tallinna Teed kõrvaldab nendes kohtades vajadusel lombid paakautoga,» ütles Tarmo Sulg.

AS Tallinna Vesi on kontrollinud sademevee süsteemide suublaid ning teinud vajalikke puhastus- ja korrastustöid. Kõik kanalisatsiooni- ja sademevee ülepumpamispumplad on hooldatud ning valmis tööle rakenduma täisvõimusega. Kõrgendatud valmisolekus on nii eritehnika kui ka meeskonnad.

Tänane ilmaprognoos lubab kohati kuni nelja soojakraadi, mis paneb ka lume ja jääkuhilad intensiivsemalt sulama. Probleemidest sulavetega palutakse teatada Tallinna abitelefonile 1345.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles