Lumevaip jääb maha vaid üürikeseks ajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Pärnus.
Lumesadu Pärnus. Foto: Urmas Luik

Ilmateenistuse teatel on tulekul soojemad ilmad – nädalavahetusel jääb õhutemperatuur nii ööl kui päeval üle 0 kraadi, kuid kohati on oodata ka sajuhoogusid.

Pikka aega lainetena neli-viis kraadi üle keskmise hüpelnud temperatuurikõvera tõukas üürikeseks alla põhjakaarest tulnud külm, mis laotas maale ka ilusa valge kasuka. Seda aga üürikeseks, sest tulekul on jõuline Atlandi soe, mis hellitas Kesk-Euroopat +25 kraadiga ja Lõuna-Rootsit +20 kraadiga.

Üle mere kanduval õhumassil võtab soojatuure maha kevadiselt külm vesi ja madalrõhulohu eel liikuv pilvemass.

Meil tõusevad kõrgeimad termomeetrinäidud homme pärastlõunal Saaremaa sisealadel ja mandri lõunaosas +11 kuni +13 kraadini ning kui päike välja tuleb, siis pole välistatud paar kraadi enamgi. Samal ajal Loode-Eestis jääb maksimum 10 kraadi alla ning Virumaal on suurem osa päevast vaid paarikraadise soojaga. Hommikupoolikul sajab laialdaselt lörtsi ja vihma, õhtupoolikul on sadusid hõredamalt ning sajuhood tulevad vihmana. Kirde-Eesti läheb vesiseks kõige hiljem ja tõenäoliselt tuleb seal päev üsna talvise näoga.

Pühapäeval jõuab Soome uus väike osatsüklon ja selle lõunaservas on meie ilm mahe. Öine õhutemperatuur jääb kindlalt üle 0 kraadi ja päevasoe kerkib üle +10 kraadi, lõunaservas pole välistatud tõus kuni +15 kraadini. Kohati sajab vähest vihma.

Uuel nädalal on oodata veel öökülma, kuid päeval püsib õhutemperatuur ilmateenistuse teatel plusspoolel, kerkides kümne kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles