11 kinnisvarafirmat lubavad lõpetada koostöö Eesti suurima kinnisvaraportaaliga (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraportaal kv.ee.
Kinnisvaraportaal kv.ee. Foto: Kuvatõmmis

Eesti 11 kinnisvarafirmat, nende hulgas Uus Maa ja Arco Vara lõpetavad koostöö portaaliga kv.ee.

Kui eile oli portaalis üle 30 000 pakkumise, siis täna on neid veidi üle 21 000.

Koostöö lõpetamise peapõhjuseks on portaali hinnatõus, mis muudab kuulutamise tasud kinnisvarafirmade jaoks ebamõistlikult suureks, teatasid Uus Maa ja Arco.

Uus Maa hinnangul tähendab see kokku 15 000 objekti kadumist kv.ee keskkonnast, mis on 40 protsenti kõikidest nende kuulutustest.

Portaali juht Tarvo Teslon aga olukorda nii mustades toonides ei näe ning loodab saavutada kokkuleppe.

«Ma usun, et saame ikkagi tagasi nad,» ütles portaali juht Tarvo Teslon BNS-ile, lisades, et Kv.ee loodab jõuda kinnisvarafirmadega kompromissile. «Ei näe siin muud võimalust, maaklerid ise tulevad muidu Kv.ee-sse,» ütles ta.

Tesloni sõnul tuleneb hinnastamismudeli muutus soovist pakkuda võrdseid võimalusi nii suurtele kui ka väikestele kinnisvarabüroodele ning nüüdsest sõltub hind sellest, kui palju maaklereid ettevõttes töötab ja Kv.ee teenuseid kasutab.

«Senini oli nii, et kui firmas oli 10 maaklerit tööl, siis maksis ettevõte 10 maaklerikonto eest, ja kui oli 100 maaklerit, siis maksis ikkagi 10 maaklerikonto eest. Nüüd hinnastasime kõik maaklerkontod ehk lõpetasime nii-öelda osaliselt tasuta teenuse pakkumise ära,» ütles Teslon.

Tema sõnul on osade kinnisvaraböroode praegune otsus Kv.ee-st alates laupäevast oma kuulutustega ära minna. Samas on Tesloni sõnul näha, et maakleritel on siiski huvi Kv.ee-ga koostööd jätkata, kuna nad oma klientidele lubanud, et kuulutused pannakse üles ka Kv.ee-sse. «Kui nad ei saa Eesti kõige populaarsemas kuulutusteportaalis kuulutada, siis tekitab see maakleritel suhtluses oma klientidega kindlasti probleeme,» arutles Teslon.

Postimees kirjutas märtsi keskel, et Kv.ee plaanib muuta kinnisvaramaaklerite hinnastamismudeli ettevõttepõhisest maakleripõhiseks. Kümne ja saja maakleriga ettevõtted maksavad senini võrdset kuutasu, kusjuures kuulutuste arv on piiramata, ütles portaali juht Tarvo Teslon lehele. Kavas on aga kehtestada kuutasu iga maakleri kohta, kellest igaüks võib portaali riputada kuni 50 kuulutust.

Pindi Kinnisvara suurkliendi osakonna juht Peep Sooman ütles ERRi uudisteportaalile, et kohati oleks hinnatõus kinnisvarafirmadele enam kui nelisada protsenti, ja sellega kaasa minna ei saa.

«KV poolt on see käitumine juba teistkordne. Ka 2014. aastal prooviti samamoodi hinda tõsta. KV kui pikaajalise partneri usaldus langes täna nulli. Ja sellest tulenevalt kinnisvarabürood teatasid, et nemad seda hinnamuudatust ei aktsepteeri sellisel kujul. Peeti natukene läbirääkimisi, KV lõi ukse kinni, öeldes võtke või jätke. Otsus oli, et jätta,» ütles Sooman ERRile.

ERR-i uudisteportaali andmetel lahkuvad Kv.ee-st lisaks Uus Maa ja Arco Vara büroodelele veel ka Pindi Kinnisvara, CKE, Domus Kinnisvara, LVM, Ober Haus, 1 Partner, RE Kinnisvara, LAAM ja Kinnisvaraekspert.

Kinnisvaraportaal kv.ee omanik on Eesti Meedia, millele kuuluvad muu hulgas ka Postimees ning BNS.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles