Kuus viga, mida sa duši all käies teed

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Pole midagi mõnusamat, kui minna pärast pikka päeva sooja duši alla, kuid tegelikult võib olla seesama dušš sinu nahaprobleemide põhjuseks.

Siin on kuus kõige levinumat viga, mida inimesed pestes teevad ning mis võivad põhjustada aknet.

1. Sa pole oma švammi välja vahetanud. Dermatoloogide sõnul pole švammiga naha hõõrumine parim mõte, kuna sinna koguneb palju baktereid ja surnud naharakke. Mis veel hullem – švamm «elab» ju niiskes vannitoas. Parim variant on investeerida antibakteriaalsesse švammi, kirjutab Elite Daily.

2. Sa ei vaadanud, mida su seep sisaldab. Paljud seebid sisaldavad naatriumhüdroksiidi, ainet, mis ajab paigast naha pH-taseme. Olenevalt sinu nahatüübist võib see su nahka kuivatada või tekitada liigset rasu. Seega vali seepi hoolikalt ning leia oma nahatüübile sobiv!

3. Sa koorid liiga palju / ei koori piisavalt. Koorijad sisaldavad tugevaid kemikaale, mis võivad su nahka kahjustada ning põhjustada nahaärritusi.

4. Sa ei niisuta õigel ajal. Duši all käimine kuivatab nahka, seega on oluline nahka korralikult niisutada. Parim hetk selleks on vahetult pärast pesemist ja enne kuivatamist.

5. Sa kasutad vale šampooni. Ka šampoon ja palsam võivad olla valitud valed ning põhjustada nahaprobleeme. Lollikindel valik on eelistada võimalikult looduslikke tooteid.

6. Sa ignoreerid oma selga. Pole mingi saladus, et akne võib tekkida samamoodi seljal, nagu see võib tekkida näos. Parim on seljapesemiseks kasutada naturaalsete harjastega pesuharja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles