Kuus vahatamise ja raseerimisega seotud müüti purustatud

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vahatamine ja raseerimine on kaks kõige populaarsemat meetodit, kuidas naised üleliigseid karvu eemaldavad. Kumb on parem ja mida võiks teada nimetatud võimaluste kohta?

Purustame kuus vahatamise ja raseerimisega seotud müüti.

  1. Müüt: Kui sa raseerid oma keha ja nägu, siis kasvavad karvad kiiremini, tugevamana ja tumedamana tagasi. See ei ole võimalik, sest karvanääps asub sügaval naha sees ja kui sa raseerid, siis sa eemaldad ainult naha pealmise osa karvast. kahjuks või õnneks ei mõjuta see karva paksust või kasvukiirust. See tähendab, et ei ole mõtet proovida kulme raseerida eesmärgiga, et need kiiremini ja tumedana tagasi kasvaks. Karva kasv sõltub iga inimese hormoonidest ja DNA-st.
  2. Müüt: Kui alustad vahatamisega noorelt, siis sul on tulevikus vähem karvu. See ei garanteeri sulle täielikku puhtust. Sul võib olla tulevikus vähem karvu, aga mõnele naisele ei avalda see mingit mõju.
  3. Müüt: Raseerimine on hea viis, kuidas nahka koorid, eriti näopiirkonnas. Need on kaks täiesti erinevat asja, mis tuleks hoida lahus. Alati tuleks kasutada žilette ja koorijaid, mis on mõeldud spetsiaalselt näole, sest sealne nahk on väga õrn.
  4. Müüt: «Mul on lokkis juuksed ja seepärast kasvavad karvad kergemini naha sisse.» Sissekasvanud karvad on probleemiks kõikidele erinevatele juukse- ja nahatüüpidele. Kui märkad sissekasvanud karva, siis proovi seda kohta sooja vee all või vannis koorida. Kui see ei aita, siis võid proovida kergelt pigistada, aga proovi sealjuures nahka mitte katki teha. Kui punn läheb liiga suureks, siis pöördu arsti poole.
  5. Müüt: Näonaha vahatamine venitab nahka ja tekitab kortse. Hea tehnik hoiab nahka pingul, mistõttu nahk ei veni nii palju. Üldjuhul ei ole kortsude tekkimine vahatmaise tagajärjel võimalik, kui sa just ei vahata oma nägu iga päev, aga vaevalt, et keegi seda teeb.
  6. Müüt: Vahatamine on alati valus. See on tõsi, et vahatamine või kitkumine võib olla valus, aga see sõltub väga palju inimese taluvusest. Kõik teavad, et kolm päeva enne kuupuhastust on nahk tundlikum. Samamoodi on siis, kui inimene on stressis, väsinud või tema valulävi on väga madala.

(Cosmopolitan)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles