Kadri Simson: Maapiirkondadele puhutakse elu sisse

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Sügisel toimuvate kohalike valimisteni on jäänud umbes 200 päeva ja tähelepanelikul lehelugejal ei ole jäänud märkamata, et juba ilmub artikleid, mis väidavad Eestis kõik halva olevat, sest negatiivsuse pealt on autoril lootus iseennast paremas valguses näidata. Hea näide sellisest stiilist on vabaerakondlase Märt Meesaki hiljutine arvamuslugu Pärnu Postimehes (17.03), milles poliitik leidis, et maainimesed ootavad valitsuselt suuri otsusi ja enda senisest suuremat väärtustamist.

Pean seda teemapüstitust väga oluliseks ja olen veendunud, et uus kolmikliit on juba esimese 100 päevaga näidanud, et maaelu tugevdamiseks on tehtud enam, kui mitu eelmist valitsust aastatega suutis. Kui kellelgi on hirm, et äkki on valitsuse maksureform, millega madalamat ja keskmist palka teenivad inimesed saavad esimesed 500 eurot tulumaksuvabalt, meie ainus majanduskasvu ja maaelu parendamise lahendus, on seda kerge ümber lükata. Tuleb otsa vaadata faktidele.

Maaelu käivitamisel on suur osa põllumeeste käekäigul, mis viimastel aastatel pole just väga hea olnud. Iga suletud farm tähendab kaduvaid töökohti maal. Et põllumajanduse seisu parandada, taastasime põllumeestele üleminekutoetused Euroopa Liidu lubatud maksimummahus. Kõnealuse toetuse suurus on tänavusel aastal pea 20 miljonit eurot ja samasse suurusjärku jäävad toetused tulevatel aastatelgi. Peale üleminekutoetuste kasvasid kriisiabi ja muud väga vajalikud toetused. Sellega anname oma põllumajandussektorile tagasi sama konkurentsipositsiooni, mis aastaid on olnud lätlastel ja leedukatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles