Jooksu pannud mägiveised häirisid Ruhnu lennuliiklust

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti mägiveis.
Šoti mägiveis. Foto: Margus Ansu

Ruhnu vallavalitsusele laekus pöördumine lennuvälja operaatorilt, kelle sõnul ei saanud lennuk saarelt õigeaegselt startida hulkuvate mägiveiste tõttu, kirjutab Saarte Hääl.

Läinud nädalal saatis Ruhnu lennuvälja operaator vallavalitsusele pöördumise, milles palus võtta kasutusele omapoolsed abinõud hulkuvate loomade probleemiga tegelemiseks. Avalduses seisis, et MTÜ-le Seos kuuluvad mägiveised olid 30. märtsi hommikul järjekordselt lennuväljal, mistõttu lennuki väljalend viibis 20 minutit.

Esmakordselt teavitati loomade omanikku olukorrast kell 8.11, teist korda 8.57 ning omanikul kulus kohalejõudmiseks ligi 10 minutit pärast viimast teavitust.

Omanike sõnul oli lisasööt otsas ja loomad on suvekarjamaal, mille aiad neid hästi kinni ei pea. Uue rohukasvu alguseni on veel ligi kuu aega ja senikaua on loomad lennuliiklusele pidevaks ohuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles