Tartu Kunstimuuseumi direktoriks saab Signe Kivi

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Kivi.
Signe Kivi. Foto: Sander llvest

Tartu Kunstimuuseumi direktoriks valiti Signe Kivi, kes asub tööle 26. juunil. Muuseumi lähiaja ülesanne on lisaks mitmekesiste sisutegevuste jätkumisele ka kogude kolimine uutesse Eesti Rahva Muuseumi hoidlatesse.

 

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits tunnustas muuseumi senist juhti Rael Artelit, kelle käe all on muuseum hakanud silma tugeva mitmekesise programmiga. «Lähiaastate väljakutse muuseumi jaoks on kõnetada eri sihtgruppe ning leida koostööpartnereid näituste korraldamiseks ka väljaspool muuseumi ruume. Sama tähtis on asutuse igapäevatöö sujuvus olukorras, kus kunstikogude säilitamiseks tuleb need kolida avariilistest oludest uutesse hoidlatesse Eesti Rahva Muuseumis (ERM),» rääkis Sits.

Signe Kivi puhul tõstis Sits esile tema juhtimiskogemuse ja mitmekesised sügavad teadmised kunstivaldkonnas. Kivi ise lisas, et tänu kauaaegsele osalemisele Eesti kunstielus on tal selge arusaam valdkonnas valitsevatest ootustest.

Kivi toonitas eraldi Tartu traditsioonilise kunstpärandi olulisust muuseumi töö planeerimisel. «Meil on endiselt suur publik, kes hindab klassikalist kunsti. Teada-tuntud pallaslikud jooned jäävad meie väljapanekuis seega kindlasti olulisele kohale,» lisas ta.

Kivi lõpetas 1980. aastal toonase Eesti Riikliku Kunstiinstituudi (ERKI) tekstiili erialal, aastast 1988 on ta samas olnud õppejõud. Aastatel 2005 kuni 2015 oli ta Eesti Kunstiakadeemia rektor. Ta on Eesti Kunstnike Liidu liige ning olnud ka selle president aastatel 1998 kuni 1999. Eesti Vabariigi kultuuriminister oli Kivi aastatel 1999 kuni 2002.

Signe Kivi astub uude ametisse 26. juunil. Tartu Kunstimuuseumi senine direktor Rael Artel otsustas omal soovil muuseumijuhi ametist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles