President käis kirjandusmuuseumis tunnustamas rahvaluulekogujaid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid esines enne preemiate üleandmist Tartu kirjandusmuuseumi saalis sõnavõtuga.
President Kersti Kaljulaid esines enne preemiate üleandmist Tartu kirjandusmuuseumi saalis sõnavõtuga. Foto: Margus Ansu

Nõnda nagu eelmised Eesti Vabariigi presidendid on juba traditsiooniks kujundanud, sõitis ka Kersti Kaljulaid oma esimesel ametiaastal Eesti kirjandusmuuseumisse Tartus, et tunnustada rahvaluulekogujaid.

Presidendi preemia sisukate kaastööde eest rahvaluule arhiivile aastatel 2009-2016 sai Haaslava valla Metsala talu elanik Maie Erik.

Tartu ülikooli tudengite folkloristlike välitöökursuste juhendaja Merili Metsvahi pälvis sama preemia tudengite kogutud materjalide korrastatuna arhiivi üleandmise eest aastatel 2001-2016. Koos kaasjuhendajatega on tema poolt arhiivi antud 230 helisäilikut, 530 lehekülge kirjapanekuid ja 717 fotot. Merili Metsvahi on koostanud ka rahvaluule välitööõpiku, mille esimene trükk valmib 6. aprillil.

Presidendi rahvaluule kogumise preemia sai ka Kuressaare elanik Maria Peep – silmapaistvate kaastööde eest rahvaluule kogumisvõistlustel 2009-2016.

Ühtlasi õnnitles president eluloovõistluse «EV 100. Minu elu ja armastus» peapreemia saajaid. Nendeks osutusid Mare Hallop, Annika Nellis, Evelyn Tõniste, Heino Trikkant ja Kadri-Liis Turton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles