Saaremaa palgatase on langenud Eesti madalaimaks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa palgatase on langenud Eesti madalaimaks.
Saaremaa palgatase on langenud Eesti madalaimaks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Saaremaal registreeritud ja seal tegutsevad ettevõtted maksavad oma töölistele statistikaameti andmetel kõige väiksemat palka.

Viimase kümnekonna aasta jooksul on saarlaste palgatase langenud Eestis esikolmikust viimaseks, vahendas teisipäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Statistika näitab, et kui 2007. aastal maksid Saaremaa ettevõtted keskmiseks palgaks 634 eurot, mis oli Harjumaa ja Tartumaa järel kolmas tulemus, siis üheksa aasta pärast ehk 2016. aastaks oli saarlaste keskmine palganumber tõusnud küll 880 euroni, aga jäänud üheks Eestimaa väiksemaks.

Eelmise aasta viimases kvartalis maksti Saaremaa ettevõtete poolt Eestimaa väikseimat brutopalka - 903 eurot kuus. Saaremaal, kus on 300 majutusettevõttega küllaltki suur turismisektori osakaal, makstakse ka selles valdkonnas Eestimaa väikseimat palka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles