Tallinnas elav maailma edetabeli esinumber: see on ainult number paberil

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kontinen ja tema paarismängupartner John Peers Austraalia lahtiste võidutrofeega.
Henri Kontinen ja tema paarismängupartner John Peers Austraalia lahtiste võidutrofeega. Foto: Andy Brownbill/AP/SCANPIX

Tallinnas elav soomlane Henri Kontinen tõusis alanud nädalal tennise maailma edetabelis parimaks paarismängijaks. 26-aastane soomlane ei tee ise sellest suurt numbrit, sest väljakul ei aita see teadmine teda kuidagi.

«See on ainult number paberil. See on autasu selle eest, mida ma olen oma karjääris saavutanud, kuid see pole kunagi eesmärk omaette olnud,» ütles Kontinen YLE-le.

Kuid kumb on raske, kas tõusta esinumbriks või võita suure slämmi turniir? «Need on täitsa erinevad asjad. Suure slämmi turniir kestab kaks nädalat ning sa pead seal eksimatult mängima. Maailma esinumbriks tõusmine nõuab aga terve aasta jagu häid tulemusi,» ütles tänavu Austraalia lahtistel paarismängus triumfeerinud soomlane.

Kontinen tõusis maailma esinumbriks Miami Openil, kui tema konkurendid Bob ja Mike Bryan kaotasid turniiri poolfinaalis paarile Nicholas Monroe/Jack Sock. Soomlane ise seda mängu ei vaadanud ning magas samal ajal Tamperes sügavat und.

«Esinumbri positsioon otsustatakse aasta tulemuse põhjal. Targem oli magama minna, sest see informatsioon ei olnud mulle tol hetkel nii oluline,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles