Raivo Vare: kas uus poliitiline mäng idanaabri juures? (1)

Raivo Vare
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare
Raivo Vare Foto: Videokaader

Süütuid elusid nõudnud terroriakt Peterburis on tekitanud rea spekulatsioone, mis avalikkusele joonistuva mustri ja ajaloolise mälu seisukohalt on täiesti mõistetavad, kirjutab vaatleja Raivo Vare.

Äsjane tragöödia meie naaberriigi nn põhjapealinnas ehk Peterburis, kus metroos korraldati terroriakt, šokeeris nii Venemaal kui ka mujal maailmas. Süütud inimesed hukkusid, jaht süüdlastele läks käima, kaastunde-, aga ka poliitilisi avaldusi tuli hulgi igast suunast ja igalt tasandilt. Ka mitmesuguseid hüpoteese hakkas massimeedias ja sotsiaalvõrgustikes sadama nagu oavarrest.

Vene meedias hakkas kohe tööle traditsiooniline välisvaenlastest süüdlastega spekuleerimine. Süüdistati Ukraina eriteenistusi, samuti islamiterroriste, eesotsas Daeshiga. Kohe tuli valitsusele lähedastest kanalitest ka spekulatiivseid süüdistusi praegu Venemaal kerkiva protestilainega seotud jõudude kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles