Juhtkiri: Käed ja mõistus vabaks!

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalane
Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Me kõik teame, et autoroolis peab järgima liiklusreegleid: arvestama näiteks liiklusmärkide, fooride ja veel hulga pealtnäha ehk väikeste, ent liiklusohutuse seisukohalt eluliselt oluliste asjaoludega. Ometi rikutakse neid lihtsaid tõdesid sageli ja tulemused on tihti kurvad: traagiliselt lõppenud või päästmatult rikutud elud.

Üks tõde, mille vastu eksitakse, on see, et roolis olles ei tohi hoida käes mobiiltelefoni ja sellega rääkida. «Auto juhtimine nõuab juhi kogu tähelepanu. Sõidukiirusest sõltuvalt võib väga lühikese aja jooksul teele sattuda takistusi, mistõttu võib autojuhtimine kõrvaltegevusena lõppeda nii juhile kui teistele väga traagiliselt. Hoidke käed roolil ja silmad teel!» manitses Kagu jaoskonna politseiametnik Kaimar Karm.

Manitsus oli seotud eilse mobiilivaba päevaga. Selle puhul hoidis politsei tavapärasest teravamalt pilku peal sellel, et autojuhid juhtimisele keskenduksid. Selline päev toimus Eestis esimest korda 2016. aastal. Teema aktuaalsust kinnitasid järelevalvetulemused: 1,5–3 tunniga tabati Tallinnas 29, Tartus 15, Narvas 53 ja Rakveres 15 rikkujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles