Ameerika musklite heitlus: Hennessey Exorcist valmistub võitluseks Dodge'i Deemoniga

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennessey «deemonikütt» Exorcist
Hennessey «deemonikütt» Exorcist Foto: Hennessey

Dodge ei ole veel andnud kuigi palju infot oma hiljuti välja kuulutatud uuest Challenger SRT Demon'ist, kuid tuuningufirma Hennessy on juba vastanud väljakutsele Camaro erimudeliga Exorcist.  

Jaanuaris õrritas Dodge autofänne oma uue 2018. aasta Challenger SRT Demon mudeliga, andmata samas selle kohta kuigi palju infot. New Yorgi autonäitusel lubati tõelist maanteeelajat, kes ületab oma võimekuselt senise Hellcati ning annab karmi uhkeldusõiguse igale omanikule. 

Vastuseks Dodge vihasele sõidukile on Hennessey aga võtnud 2017 Chevrolet Camaro ZL1 ning ehitanud selle peale tõelise deemoniküti Exorcist, millel on austusväärt 1000 hobujõudu ja 966 lb-ft pööret. Mootor on senine ZL1 6,2 liitrine LT4 V-8, kuid lisatud on suurem ülelaadija ja sisselaskesüsteem. Uues kuues on ka vahejahutid, käigukast ja mootori juhtplokk, mis kõik kokku lisavad senisele ZL1-le ekstra 350 hobujõudu ja 316 lf-ft pöördemomenti.

Taguveoga autole hakkab jõudu andma 6 käiguga manuaal või 10 käiguga automaatkäigugast. Hennessey väitel kiirendab Exorcist saja kilomeetrini tunnis alla 10 sekundiga. Uuenduskuur läheb Z1-le maksma 55000 dollarit (Z1 ise maksab kusagil 60000 dollarit) ja eksta 9950 eest saab automaatkäigukasti ning 6995 eest saab ka 20 tollised Hennessey veljed ning Michelin Pilot Sport Cup 2 rehvid. 

Excorst'e tehakse ainult 100 tükki aastas. Osta on võimalik Hennessey ja Chevrolet esindustes. 

Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist
Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist Foto: Hennessey
Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist eestvaates
Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist eestvaates Foto: Hennessey
Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist tagantvaates
Chevrolet Camaro ZL1 Exorcist tagantvaates Foto: Hennessey

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles