Eesti Raudtee peadirektori konkursile laekus üle 30 avalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhi kohale palju kandideerijaid.
Eesti Raudtee juhi kohale palju kandideerijaid. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Raudtee peadirektori avalikule konkursile laekus märtsi lõpu tähtajaks üle 30 avalduse; uus juht valitakse esialgsete plaanide kohaselt aprilli lõpus.

"Avalikul konkursil tuli ligilähedaselt 30 kuni 35 väga asjalikku kandidaati. Sellised logistika ja suurettevõtete juhtimise ja heade välissuhetega kandidaadid. Me oleme üsna optimistlikud, et sellise ka leiame ja praegu jätkame ikkagi sellises tempos, et kandidaat välja valida aprillikuu lõpuks ja mai lõpuks uus juht paika saada," ütles Eesti Raudtee nõukogu esimees Priit Rohumaa BNS-ile.

Peadirektori ülesandeks on ettevõtte terviklik strateegiline juhtimine ja äriprotsesside eesmärgipärane arendamine; riikidevaheliste raudteealaste suhete arendamine, reisijateveo kvaliteedi kasvule ja kaubavedude konkurentsivõimele kaasaaitamine ning raudteetaristu tõrgeteta ja efektiise töö juhtimine.

Sobivalt kandidaadilt nõutakse muu hulgas kõrgharidust, vähemalt viieaastast suure või keskmise ettevõtte juhtimise kogemust, võimekust töötada riiklike regulatsioonide ja nende muutmise nimel ning tugevat tulemustele orienteeritust. Konkurssi viib läbi personaliotsingufirma Amrop.

Eesti Raudtee senine peadirektor Sulev Loo esitas ettevõtte nõukogule lahkumisavalduse, mille nõukogu veebruari alguses rahuldas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles