Uruguay hakkab alates juulist müüma apteekides marihuaanat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay riiklikku uimastinõukogusse kuuluv presidendi nõunik Juan Andrés Roballo (keskel) koos nõukogu esimehe Diego Oliveri ja tervishoiuminister Jorge Bassoga (paremal) neljapäeval pealinnas Montevideos peetud pressikonverentsil, mil avalikustati, et 2. mail avatakse registreerimine riiklikus marihuaanatarvitajate nimistus ning alates juulist on võimalik apteekidest osta marihuaanat.
Uruguay riiklikku uimastinõukogusse kuuluv presidendi nõunik Juan Andrés Roballo (keskel) koos nõukogu esimehe Diego Oliveri ja tervishoiuminister Jorge Bassoga (paremal) neljapäeval pealinnas Montevideos peetud pressikonverentsil, mil avalikustati, et 2. mail avatakse registreerimine riiklikus marihuaanatarvitajate nimistus ning alates juulist on võimalik apteekidest osta marihuaanat. Foto: AFP / Scanpix

Uruguayst saab esimene riik maailmas, mille apteekidest on alates juulist võimalik osta taimse päritoluga mõnuainet marihuaanat, teatas presidendikantselei neljapäeval.

Lõuna-Ameerika riik võttis juba 2013. aastal vastu märgilise seaduse, mille alusel on täielikult legaliseeritud marihuaana tootmine, müük ja tarvitamine.

Seaduse kõige uuenduslikum ja ühtlasi ka vastuolulisim osa ehk vabamüük apteegis oli tähtajatult peatatud ning kuni siiani puudus selgus müügiloa andmise kohta.

President Tabaré Vázqueze administratsioon tegi aga sellisele ebaselgusele lõpu.

"Kannabist asutakse apteekidesse välja jagama juulikuus," ütles presidendi nõunik Juan Andrés Roballo pressikonverentsil.

Seaduse kohaselt peavad ostjad aga end registreerima riiklikus marihuaanakasutajate nimistus, millega kinnitavad litsentseerimisprotseduuride läbimist ning igakuiselt ostetava maksimummäära, 40 grammi, ületamise vältimist.

Ametlik nimistu, mis on avatud vaid Uruguay kodanikele ja alalistele elanikele, avab Roballo sõnul oma uksed 2. mail.

Apteekidesse müüki jõudvat marihuaanat saadakse kanepitaimedest, mida kasvatatakse riikliku järelevalve all olevatel põldudel.

Seaduse kohaselt on marihuaanakasutajatel võimalik soovi korral kanepitaimi ka enda tarbeks kodus kasvatada või liituda niinimetatud kanepiklubidega, mis kooperatiivi põhimõttel kanepitaimi kasvatavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles