Moslemite vaenlane (4)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akbarzhon Jalilov
Akbarzhon Jalilov Foto: Reuters / Scanpix

Peterburi pommimees – Kõrgõzstanis sündinud Vene kodakondsusega usbekk Akbarzhon Jalilov (22) – tundub olevat islamistliku radikaliseerumise riskirühmas inimeste tüüpnäide Venemaal. Vaesest moslemipiirkonnast pärit võõrtööline, kellele tegi sõgeislamismi ligitõmbavaks ilmselt närune migrandielu.

Maine kohtumõistmine Jalilovi üle jõudis teatud mõttes lõpule sealsamas metroos, kus ta oma ohvrite vahel ise õhku lendas. Peale kannatuste, mida ta põhjustas rünnakupaigas viibinuile ja nende lähedastele, tegi ta aga karuteene ka oma usukaaslastele.

Esimesed näited ilmnesid juba süüdlast otsides. Rünnakus kahtlustati nii kasahhi tudengit, kes osutus hiljem vaid ohvriks, kui ka juhuslikult samal ajal metroosse sisenenud baškiiri autojuhti. Just temasuguste pärast kogevad ausad moslemid suhtumist «süüdi, kuni pole tõestatud vastupidist».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles