Uus dokumentaalsari keskendub inimkonna olulistele saavutustele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FOX Networks Group Estonia

Teaduskanalil National Geographic esilinastub dokumentaalsari  (Origins: The Journey of Humankind), mis räägib olulisematest saavutustest ja murdepunktidest inimkonna ajaloos.

Esimene osa on eetris homme, 8. aprillil algusega kell 22.00.

Kaheksaosalise dokumentaalsarja iga osa keskendub ühele olulisele saavutusele inimkonna ajaloos: tuli, meditsiin, raha, sõda, kommunikatsioon, peavari, avastusretked ja transport.

Foto: FOX Networks Group Estonia

«Esimene osa viib vaatajad kaugele minevikku. 12 000 aastat eKr tähendas tuli rändrahvaste hõimudele olulist relva võitluses näljaste kiskjatega. Seejärel rändame lähemasse minevikku, aastatesse 1232, 1666 ja 1926, kui leidsid aset teised olulised murrangud seoses tulega – püssirohi, Londoni suur tulekahju ja raketiteadus,» kommenteeris sarja modereeriv Jason Silva.

Jason Silva
Jason Silva Foto: FOX Networks Group Estonia

Lugude jutustamiseks kasutatakse sarjas dokumentaalklippe, lavastusi ning põnevaid audiovisuaalseid kompositsioone John Boswellilt, keda laiem avalikkus tunneb nime all Melodysheep. Teemasid kommenteerivad maailma tippmõtlejad, erinevad eksperdid tehnoloogia, sõjanduse, evolutsioonilise bioloogia ja ajaloo vallast.

Foto: FOX Networks Group Estonia
Foto: FOX Networks Group Estonia
Foto: FOX Networks Group Estonia

Sari on eetris laupäeviti kell 22.00 National Geographic kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles