USA lennukikandja liigub Korea poolsaarele lähemale (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Carl Vinson.
USS Carl Vinson. Foto: MC2 SEAN M. CASTELLANO/AFP

USA lennukikandja USS Carl Vinson liigub Singapurist Korea poolsaarele lähemale, vahendasid laupäeval Ühendriikide relvajõudude teadet Yle, Reuters ja AFP.

"Carl Vinsoni lahingugrupile on antud käsk säilitada valmisolek Vaikse ookeani lääneosas. Meie hinnangul on tõhustatud kohalolek vajalik," ütles regiooni väejuhatuse eestkõneleja Dave Benham.

"Regioonis on endiselt esmaseks ohuks Põhja-Korea oma vastutustundetute raketi- ja tuumakatsetustega," lisas Benham.

Põhja-Korea riigimeedia teatas varem päeval, et USA raketilöök Süüria õhuväebaasile on "lubamatu agressiooni akt" mis "tõestab miljonikordselt", et Põhja-Korea otsus tõhustada oma tuumaprogrammi oli õige otsus.

"USA raketirünnak Süüriale on selge ja lubamatu agressiooni akt suveräänse riigi vastu ning mõistame selle jõuliselt hukka," tsiteeris uudisteagentuur KCNA Põhja-Korea välisministeeriumi pressiesindajat, kelle nime ei öeldud. "Tänane reaalsus näitab, et peame vastama jõule jõuga ning see tõestab miljonikordselt, et meie otsus tugevdada tuumaheidutust oli õige otsus."

Analüütikud olid varasemalt öelnud, et USA raketilöögiga taheti muu hulgas saata Pyongyangile sõnumit, et USA ei kohku tagasi sõjalise jõu kasutamisest ning spekuleeriti, milline saab olema Põhja-Korea vastus.

Trump on hiljuti ähvardanud ühepoolsetest sammudest Pyongyangi vastu, kui Pekingil ei õnnestu piirata oma naaberriigi tuumaprogrammi.

Pyongyangi vastus laupäeval annab mõista, et Põhja-Korea kavatseb oma tuumarelvaprogrammiga kindlalt edasi liikuda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles