Koolinoorte üritusel vallandus nakkuspuhang

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula gümnaasium.
Lihula gümnaasium. Foto: Erakogu

Eesti Õpilasesinduste Liidu üldkoosolekul osalenud õpilasi tabas haiguspuhang: kümned noored oksendasid ja neli neist viidi analüüside võtmiseks haiglasse. Kogu nädalavahetuse kestnud üritus toimus Läänemaal Lihula gümnaasiumis, mille direktori Janar Sõbra sõnul hakkas koolis ööbinud noortel halb ööl vastu eilset.

Kokku osales pühapäeva pärastlõunani kestma pidanud üldkoosolekul ligi 200 noort. Kiirabi viis neli last analüüside võtmiseks haiglasse.

Eile varahommikul saadeti kõigile koosolekul osalevatele koolinoortele e-postile  küsitlusleht. Küsiti, kas noor tunneb end halvasti, samuti seda, kas lapsevanemaid on teavitatud, ja paluti edastada vanemate kontaktnumbrid.

Kohapeale saadeti olukorraga tutvuma ka terviseameti eksperdid. Ameti avalike suhete juht Iiris Saluri ütles, et nakatus umbes 40 õpilast. Neil on soolenakkuse sümptomid ja esialgse info järgi võidi nakkus saada toidust.

Lihula kooli direktor Janar Sõber ütles Lääne Elule, et Lihulas täna koolipäeva ei ole. Tema sõnul ei viidanud enne kokkutulekut miski võimalikule haiguspuhangule.

Õpilasesinduste liidu juhatuse esimees ei soovinud olukorda kommenteerida enne, kui haiglast on tulnud analüüside vastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles