AVASTUS 8: Ei, sotsiaalmeedia ei muuda maailma ühesugusemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Riin Aljas

Kogu uuringu üks olulisemaid järeldusi on tõsiasi, et inimesed kasutavad üle maailma sotsiaalmeediat olulisel määral selleks, et oma kogukonna elu parandada. Pigem leiavad kultuurilised erinevused kadumise asemel sotsiaalmeedia kaudu väljenduse.

Hiinal on täiesti omaette sotsiaalmeedia

Üks põhjus, miks ei saa öelda, et sotsiaalmeedia maailma liigselt ühtsustaks, peitub lihtsas asjaolus: maailma suurima rahvastikuga Hiinas kasutatakse kapitaalseid erinevaid sotsiaalmeedialahendusi kui läänes: näiteks QQ, mis ühendab näiteks Facebooki, Youtube’i, Gmaili ja isegi viirustõrje funktsioone.

Vaata videost, missugune on hiinlaste sotsiaalmeedia.

Trinidad – ka sotsiaalmeedias tuleb kohalikku dialekti rääkida

Trinidadlaste jaoks on oluline, et nende kohalik päritolu väljenduks ka sotsiaalmeedias. Veel enam, oluline on näidata ka trinidadlaste iseloomu tuues nendele omase bacchanali (släng draama tegemise ja tülinorimise kohta) ka sotsiaalmeediasse.

Suurbritannias kasutavad inimesed sotsiaalmeediat üksteisest piisavalt kaugele hoidmiseks

Ehkki inglise inimesed on avalikus ruumis nagu pargid, poed või koolid, väga sõbralikud, kipuvad nad isiklkus ruumis üpriski privaatseks jääma. Sellest hoolimata tunneb osa väikeste kohtade inimesi puudust kogukonna tundest ja nii sai sotsiaalmeediast koht, kus nad said jälle gruppide ja lehekülgede kohta seda ühtsustunnet luua. Osa tõdeb lausa, et lisab oma sugulasi ja sõpru Facebooki, et nad oleks küll olemas ja nendega oleks võimalik sidet pidada, ent samal ajal poleks vajadust nendega näost-näkku suhelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles