Trumpi asejulgeolekunõunik McFarland paneb ameti maha ja suundub diplomaadiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kathleen Troia McFarland
Kathleen Troia McFarland Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi asejulgeolekunõunik Kathleen Troia McFarland lahkub pärast kolme kuud selles ametist töötamist ja asub tööle diplomaadina.

Bloombergi ja Reutersi teatel pakuti McFarlandile, kes varem töötas Fox News kanali poliitika analüütikuna, USA suursaadiku kohta Singapuris ja ta võttis selle vastu.

Kathleen Troia McFarland
Kathleen Troia McFarland Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Trumpi eelmine julgeolekunõunik, kindralleitnant Michael Flynn oli ametis vaid kolm nädalat ja kolm päeva, sest ilmnes, et ta oli varjanud asepresident Mike Pence’i eest olulist informatsiooni, mis puudutas suhtlust Venemaaga ja USAsse akrediteeritud Venemaa suursaadikuga.

Michael Flynn / © Carlos Barria / Reuters/REUTERS/Scanpix
Michael Flynn / © Carlos Barria / Reuters/REUTERS/Scanpix Foto: Reuters/ScanPix

Vaid nädal tagasi pidi USA presidendile alluvast rahvuslikust julgeolekunõukogust (National Security Council-NSC) lahkuma Valge Maja peastrateeg Steve Bannon.

Steve Bannon
Steve Bannon Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

NSC annab presidendile nõu rahvuslikku julgeolekut ja välispoliitikat puudutavates küsimustes.

Bannon nimetati julgeolekunõukogu liikmeks jaanuaris, kuid kohe tekkis poliitilistes oponentides ja meedias kahtlus, et president Trumpi lähikonnas olevad isikud lähtuvad nepotismist ja on ülepolitiseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles