Tänak Kuku raadiole: kahju, et rallieelne vaev ära ei tasunud (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja jäid Korsikal punktideta, kuid ei lase end sellest ülemäära heidutada, sest ees ootavad kruusarallid.
Ott Tänak ja Martin Järveoja jäid Korsikal punktideta, kuid ei lase end sellest ülemäära heidutada, sest ees ootavad kruusarallid. Foto: Timo Anis

Eesti rallisõitja Ott Tänak sai eile lõppenud Korsika MM-rallil kirja alles 11. koha ning langes hooaja üldarvestuses neljandaks. Saarlane tunnistas Kuku raadio saatele «Piloot», et pole tulemusega rahul, kuna ettevalmistusel tänavuse hooaja esimeseks asfaldiralliks nähti palju vaeva.

«Enesetunne oli parem, kui ma oskasin arvata. Tundub, et oli piisavalt hea ettevalmistus, hoogu jagus küll,» rääkis Tänak, kelle hea tulemuse Korsikal rikkus väljasõit reedel toimunud kolmandal kiiruskatsel. Meeskonna seisukohalt peame ilmselgelt veel palju arenema. Meil kõigil oli tehnilisi probleeme ning kiirust jäi samuti vajaka. Mitte ainult minul, vaid ka maailmameistril (meeskonnakaaslasel Sebastien Ogier’l, kes lõpetas ralli teise kohaga – toim) ning Elfynil (waleslane Elfyn Evans – toim) samamoodi,» tõdes saarlane.

«Kahju, et sai ralli eel palju vaeva nähtud, aga seekord pidi teistmoodi minema,» möönis Tänak, kes peab Korsika rallit kõige raskemaks ralliks kogu hooaja jooksul. «Ilmselgelt kogu kalendri kõige nõudlikum ralli, kui seda kutsutakse 10 000 kurvi ralliks. Seadistust pole lihtne sättida 50-kilomeetristel katsetel. Kui tahad parim olla, siis peab kõik olema perfektne. Ma usun, et seetõttu kõik seda viimast detaili taga ajasidki,» lisas ta.

Eilsel viimasel kiiruskatsel ehk punktikatsel tabas Tänakut samuti ebaõnn, mistõttu jäi ta Power Stage’il kõigest 0,1 sekundiga kuuendaks ehk ei saanud Korsikalt ühtegi punkti. «Läksin üritama maksimumi, kuid auto ei sõitnud üldse, lasime mingid kurvid pikaks. Umbes kilomeeter enne lõppu läks rehv ka tühjaks,» rääkis 29-aastane M-Spordi meeskonda kuuluv eestlane.

Järgmisena sõidetakse MM-sarja kalendris Argentina ralli, mis toimub juba 28.-30. aprillil. «Sel nädalal üritame teha arendustesti, et mingeid uusi asju leida. Nüüd hakkame keskenduma rohkem kruusa peale,» vaatas Tänak tulevikku.

Kuula täna eetris olnud autospordisaadet «Piloot» SIIT, kus sai sõna ka teine Korsika rallil võistlenud eestlane Miko-Ove Niinemäe, kes sai JWRC-klassis kokkuvõttes üheksanda koha.

MM-sarja paremusjärjestus pärast neljandat etappi ehk Korsika rallit:

  1. Sebastien Ogier (M-Sport) 88 punkti
  2. Jari-Matti Latvala (Toyota) 75
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 54
  4. Ott Tänak (M-Sport) 48
  5. Dani Sordo (Hyundai) 47
  6. Craig Breen (Citroen) 33
  7. Kris Meeke (Citroen) 27
  8. Hayden Paddon (Hyundai) 25
Miko-Ove Niinemäe Korsika rallil.
Miko-Ove Niinemäe Korsika rallil. Foto: Timo Anis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles