Laaneots: propaganda mõttes peab Venemaa suurt kisa tegema (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Postimees.ee

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Ants Laaneots ütles, et propaganda mõttes peab Venemaa oma rahvast pärast USA raketilööke Süürias rahustama, kuid ainus negatiivne otsus juhtunu järel on tema hinnangul president Vladimir Putini ja USA välisministri Rex Tillersoni kohtumise ärajätmine, edastas esmaspäeval rahvusringhääling.

Kui Venemaa on öelnud, et USA rünnak Süürias oli nõrk, sest purustused olid tagasihoidlikud ja enamik rakette ei jõudnud sihtmärgini, siis Laaneots ütles «Aktuaalsele kaamerale», et sõltumatu Iisraeli satelliitluure uuring näitab teist pilti. «Nende andmetel on 44 objekti saanud tabamuse ja purustatud, sealhulgas on hävitatud üheksa lennukit, täielikult infrastruktuur. Mida ei ole puututud, on lennurajad,» märkis ta.

Venemaa sulges pärast rünnakut nõndanimetatud kuuma liini, mille alusel on Venemaa ja USA aastaid teineteisele teatanud, kus nende sõjalennukid viibivad. Laaneotsa hinnangul tegi Venemaa sellise otsuse emotsioonidest lähtudes ja suures segaduses.

«Mingit põhjust seal teineteise lennukeid alla lasta ei ole, aga käed on vabaks lastud mõlemal poolel ja kui vaadata ülekaalu õhus, siis kindlasti on koalitsioonijõududel lennuväge palju rohkem kui Venemaa oma,» lisas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles