Egiptuse julgeolekujõud tapsid seitse arvatavat islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinik Tanta koptikiriku ees valvamas.
Relvastatud politseinik Tanta koptikiriku ees valvamas. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS

Egiptuse julgeolekujõud teatasid esmaspäeval, et tapsid seitse arvatavat islamisti, kes plaanisid koptikristlaste ründamist.

"Rühm Islamiriigi toetajaid varjas ennast Assiuti provintsi mägises piirkonnas," kirjutati siseministeeriumi teadaandes.

Ministeeriumi info kohaselt varjas rühm ennast lõunaprovintsis, et valmistada ette lõhkeseadeldisi terve seeria terrorirünnakute korraldamiseks koptikristlaste vastu.

Islamiäärmuslased tapeti tulevahetuses politseinikega, kes konfiskeerisid tulirelvi, laskemoona ja lõhkeaineid.

USA välisministeerium mõistis pühapäeval karmisõnaliselt hukka palmipuudepühal aset leidnud "barbaarsed rünnakud" kahe kopti kiriku vastu Egiptuses. Alexandrias ja Tantas sai kirikurünnakutes surma vähemalt 44 ja kannatada umbes sada inimest. Plahvatuste eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

USA president Donald Trump rääkis Egiptuse pühapäevaste kirikurünnakute järel Egiptuse riigipeaga ning väljendas veendumust, et Egiptus teeb kõik endast oleva, et "kaitsta kristlasi ja kõiki egiptlasi".

Valge Maja teatel vestles Trump pühapäeval Egiptuse presidendi Abdel-Fattah al-Sisiga ja väljendas sügavat kaastunnet " Egiptusele ja perekondadele, kes kaotasid palmipuudelpüha jõledates rünnakutes ristiusu kirikute vastu oma lähedased".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles