Somaalia piraadirünnaku järel on kadunud kaheksa meremeest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis kaaperdatud Sri Lanka naftatanker, mis saadi tagasi Puntlandis.
Märtsis kaaperdatud Sri Lanka naftatanker, mis saadi tagasi Puntlandis. Foto: STR/AP

Somaalia julgeolekujõud vabastasid piraatide kaaperdatud India kaubalaeva, kuid kaheksa meremeest on endiselt kadunud, teatasid esmaspäeval võimuesindajad.

Aluselt leiti vaid kaks meeskonnaliiget.

Regiooni julgeolekuülema Abdulahi Ahmed Ali informatsiooni kohaselt rööviti laev 31. märtsil.

"Meie käes on alus ja kaks meeskonnaliiget, kuid kaheksa meremeest on kadunud, sest piraadid panid nad nähtavasti kaldale ja neid hoitakse kuskil Hobyo lähedal.

Hiina merevägi teatas varem päeval, et nurjas Somaalia ranniku lähistel Adeni lahel piraatide rünnaku kaubalaevale. Päästeoperatsioon käivitati raketiristlejalt Yulin. Hiina osaleb Somaalia rannikul piraaditõrjeoperatsioonis 2008. aastast.

Märtsis kaaperdasid piraadid samas piirkonnas Sri Lanka lipu all seilava aluse. Laev oli teel Djiboutist Somaalia pealinna Muqdishosse ning piraadid sundisid seda võtma kursi Puntlandile.

Filipiinid, Malaisia ja Indoneesia teatasid märtsi alguses, et alustavad piraadivastast ühispatrulli, sest viimasel ajal on sagenenud islamistide rünnakud, pantvangivõtmised ja välismaalaste tapmised. Kolme riigi vahelised veed on muutnud viimastel aastatel nii ohtlikuks, et merendusametnikud hoiatavad "Somaalia-laadse" olukorra eest, kui midagi ette ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles