USA: õhulöök hävitas suure osa Süüria režiimi lennukitest (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria õhujõudude piloot Shayrat baasis enne selle pommitamist USA poolt.
Süüria õhujõudude piloot Shayrat baasis enne selle pommitamist USA poolt. Foto: Mikhail Voskresenskiy/Sputnik

USA eelmise nädala rünnak Süürias asuvale Shayrati õhuväebaasile hävitas 20 protsenti president Bashar al-Assadi režiimi toimivatest sõjalennukitest, ütles esmaspäeval Ühendriikide kaitseminister Jim Mattis.

«Kaitseministeeriumi hinnangul said õhulöögis kahjustada või hävinesid kütuse- ja laskemoonavarud, õhutõrjevõimekus ja 20 protsenti toimivatest sõjalennukitest. Süüria režiim on kaotanud võimekuse tankida ja taasvarustada lennukeid laskemoonaga Shayrati õhuväebaasis,» sõnas Mattis.

«Süüria valitsuse poolt oleks äärmiselt mõtlematu keemiarelvi uuesti kasutada,» leidis kaitseminister.

Ühendriigid tulistasid ööl vastu reedet enam kui poolsada tiibraketti Süüriasse, kättemaksuks arvatava keemiarünnaku eest tavakodanike vastu. Raketid tulistati välja laevadelt USS Porter ja USS Ross, mis kuuluvad USA mereväe kuuendasse laevastikku ja paiknevad Vahemere idaosas.

USA teatas Euroopa Liidule, et andis Shayrati õhujõudude baasile löögi, et tõkestada keemiarelva levitamist ja kasutamist.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles