Trumpi ja Putini teod viisid Pulitzerideni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Washington Posti meeskond õnnitlemas David Fahrentholdi (keskel).
Washington Posti meeskond õnnitlemas David Fahrentholdi (keskel). Foto: Bonnie Jo Mount/AP/Scanpix

Eile jagati Ühendriikides New Yorgis Pulitzeri preemiaid, mille pälvisid muuhulgas USA presidendi Donald Trumpi heategevusfondi kahtlasi tegevusi uurinud Washington Posti ajakirjanik ja Venemaa presidendi Vladimir Putini võimuiha kajastanud New York Timesi ajakirjanikud. 

Washington Posti ajakirjanik David Fahrenthold kirjutas Trumpi 2016. aasta presidendikampaania käigus levitatud väidetest, et vabariiklaste kandidaat on heldekäeline annetaja. Nimelt avastas Fahrenthold, et Trump kasutas oma heategevusfondi raha, et kinni maksta oma õiguskulusid ja muid kulutusi – näiteks soetas Trump selle raha eest kaks endast tehtud portreed.

Läinud aasta oktoobris sai Trump vihje videost, kus ta räägib väga solvavalt naistest.

Grupp New York Timesi ajakirjanikke aga uurisid Putini varjatud ja mõnikord isegi tapvat tegevust, mille eesmärk oli kasvatada Venemaa mõjuvõimu üle maailma. Artikliseeria, mis sai alguse läinud aasta kevadel, kajastas Vene propaganda ja valeandmete levitamist ning USA presidendivalimiste vastu suunatud küberrünnakut.  

Pulitzeri preemia on iga-aastane kirjandus-, ajakirjandus- ja muusikaauhind, mida annab välja New Yorgis asuv Columbia Ülikooli erinõukogu. Auhinda jagatakse alates 1917. aastast Joseph Pulitzeri testamendi alusel.

Seni ainsa eestlasena on auhinna pälvinud Edmund Valtman 1962. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles