Kohus lasi tapmise eest vangis oleva mehe ennetähtaegselt vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu maakohus vabastas kolmapäeval ennetähtaegselt vanglast mehe, kes kandis tapmise eest pikka vangistust.

29-aastase Erko Pekka vabastamist toetas nii kriminaalhooldaja kui ka prokurör, leides, et karistus on oma eesmärgi täitnud. «Pekka on oma väärtushinnanguid muutnud ning temast võib saada täisväärtuslik ühiskonna liige,» märkis prokurör.

Pekka iseloomustavast materjalist nähtub, et mees on läbinud vanglas mitmed sotsiaalprogrammid, omandanud tisleriameti ja keevitaja kutse ning õppinud täiskasvanute gümnaasiumis. «Eelnev näitab, et Pekka on asunud paranemise teele,» märkis kohus ja vabastas mehe tingimisi vanglast.

Kohus määras Pekka kuni 2014. aasta veebruarnini kriminaalhoolduse alla ning ta peab täitma erinevaid nõudeid. Nii ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi ja uimasteid, kriminaalhooldaja loata ei tohi ta suhelda kriminaalkorras karistatud isikutega ning vabanemise järel poole aasta jooksul ei tohi viibida pärast kella 23 kasiinodes ja restoranides.

Tartu maakohus karistas Pekkat 2005. aastal tapmise ja varguse eest seitsmeaastase vangistusega.

Pekka peksis süüdistuse järgi 2005. aasta veebruaris Põlvas pärast tekkinud sõnavahetust tahtlikult jalgadega pea ja rindkere piirkonda oma elukoha maja ühiskoridori põrandal maganud meest. Seejärel vedas süüdistatav kannatanu oma korterisse, lõi seal meest veel mitmel korral jalaga ja vedas viimase uuesti tagasi ühiskoridori. Pekka tekitas kannatanule eluohtlikud vigastused, mille tagajärjel mees 10. veebruari hommikul suri.

Lisaks süüdistati Pekkat 2004. aasta oktoobris või novembris Põlva linnavalitsuse sotsiaalkorterist linnavalitsusele kuuluva pliidi varastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles