Kohtuprotsess kolme hukkunuga avarii põhjustanud Jaani üle algab juunis (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi kohtumajas toimunud eelistungil lepiti täna kokku, et kohtuprotsess kolme hukkunuga liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatava 28-aastase Jaan Piima üle saab alguse 5. juunil.

Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas peetud eelistungil otsustati, et Jaan Piima kriminaalasja kohtuistungid algavad 5. juunil ja kestavad 21. juunini. Kriminaalasja arutatakse üldmenetluses ja kui midagi vahepeal ei muutu, siis on istungid avalikud. Tänasel eelistungil oli süüdistatav ka ise kohal.

Viru ringkonnaprokuratuur esitas Jaan Piimale süüdistuse mootorsõiduki juhi liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud kahe või enama inimese surm. Karistusseadustiku järgi võib teda oodata kolme- kuni kaheteistaastane vangistus.

Süüdistuse järgi sooritas noormees mullu 30. juulil kella 20.59 ajal sõiduautoga BMW Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas Narva-Tallinn maantee 125. kilomeetril asuval ristmikul parempöörde peateele. Parempööret sooritades kaotas juht liiga suure kiiruse tõttu mootorsõiduki üle kontrolli ja põrkas kokku vastutuleva reisibussiga.

Küünlad, lilled ja pilt hukkunutest traagilise liiklusõnnetuse paigas. Foto: Juss Saska
Küünlad, lilled ja pilt hukkunutest traagilise liiklusõnnetuse paigas. Foto: Juss Saska Foto: JUSS SASKA

Sündmuskohal surid mootorsõidukis BMW kaasreisijatena tagaistmel viibinud 21-aastane noormees ja 20-aastane neiu ning järgmisel päeval suri haiglas liiklusavarii tagajärjelt saadud vigastustesse juhi kõrvalistmel viibinud 21-aastane neiu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Jaan Piim on varasemalt korduvalt nii kriminaal- kui väärteokorras karistatud, viimati karistati isikut väärteokorras 2016. aasta juulis mootorsõidukijuhi liiklusnõuete rikkumise eest, millega tekitati liiklusohtlik olukord. 

Loe lisaks:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles