Transferwise`i juht: enam ma ei valiks asukohaks Londonit

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus. Foto: Jaanus Lensment

Transferwise`i juht ja asutaja Taavet Hinrikus ütles, et kui London tahab säilitada oma positsiooni rahvusvahelise finantskeskusena, tuleb Briti valitsusel tegutseda, vahendab Businessinsider.

«Maailm on palju muutunud ja ma ei saa enam rääkida oma ärist ilma, et ma räägiksin ka Brexitist,» nentis Hinrikus kolmapäeval Londonis finantskonverentsil esinedes «Kui ma asutaksin Transferwise`i täna, ei valiks ma suure tõenäosusega firma asukohaks Londonit.»

Hinrikus ja firma kaasasutaja Kristo Käärmann asutasid Transferwise`i peakontoriga Londonis 2011. aastal. Kiireid rahaülekandeid pakkuv ettevõte on olnud üks edukamaid Ühendkuningriigis tegutsevaid start-uppe, mille väärtust hinnatakse rohkem kui miljardile dollarile.

Hinrikuse sõnul tundus London tollal sellist firmat asutades iseenesestmõistetava valikuna, kuid nüüd on asjad muutunud. «Pärast Brexitit võib London oma finantspealinna tiitli kaotada,» ütles Hinrikus. «Paljud linnad- Pariis, Berliin, Singapur, New York- on rääkinud sellest, kuidas just neist võiks saada uus finantspealinn.»

Hinrikus kutsus Briti poliitikuid rohkem aitama idufirmasid nagu Transferwise, millel on potentsiaali laieneda, mitte lihtsalt mingi äri püsti panna. Hinrikuse hinnangul võiksid selliste ettevõtete jaoks ka regulatsioonid olla lihtsamad, näiteks talentide palkamine välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles