Iiri kohus jättis Imre Araka vahi alla (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Arakas.
Imre Arakas. Foto: Jaanus Lensment

Iirimaal palgamõrva kavandamises kahtlustuse saanud Imre Arakas astus täna Dublini Cloverhilli ringkonnakohtu ette, kes otsustas jätta eestlase veel kaheks nädalaks vahi alla.

Kohus otsustas, et järgmine istung toimub 26. aprillil ning sellele istungile ei pea Arakas kohale tulema, vaid ta osaleb vanglast kohtuistungil videosilla vahendusel, ütles Iiri ajalehe The Irish Sun ajakirjanik Owen Conlon Postimehele.

Kohtunik Victor Blake märkis kohtuistungil Imre Arakale, et ta räägib väga head inglise keelt. Istungil selgus, et prokuratuur ei ole Imre Araka süüasja uurimisaruannet veel valmis saanud ja seetõttu otsustas kohtunik jätkata süüasja arutamist kahe nädala pärast.

Kuna Arakas ütles eelmisel nädalal toimunud kohtuistungil, et ta on töötu, määras kohus talle riigipoolse kaitsja.

Imre Arakas viibib eeluurimise ajal Mountjoy vanglas, kirjutab The Irish Sun.

Esimest korda pärast kinnipidamist astus Arakas kohtu ette eelmise nädala neljapäeval, 6. aprillil, siis esitas kohus talle kahtlustuse mõrva kavandamises. Arakas sai kahtlustuse katses mõrvata Iiri kuritegelikus maailmas tuntud James Gately. Kahtlustuse järgi pidi Arakas tapma Gately kas 4. või 5. aprillil.

Iiri politsei pidas kurikuulsa Imre Araka kinni 4. aprilli hommikul Dublini eeslinnas Blakestownis koos kahe iirlasest kaaslasega. Suure politseioperatsiooni käigus võeti kinni Arakas, kelle hüüdnimi Iiri ajakirjanduse väitel on Lihunik.

Arakas peeti Dublinis kinni koos kahe Kinahani perekonna jõugu liikmega, kellega koos plaanis ta Iiri ajakirjanduse väitel mõrva. Kinnipidamise hetkel oli tal nimekiri rivaalitseva Hutchi jõugu liikmetest ja info nende liikumise kohta. Samuti olid tal mitu erinevat maskeeringut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles