Kapo: Venemaa kasutab meie ettevõtjaid ära

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu kapo seekordse aastaraamatu esitlemisel 12. aprillil.
Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu kapo seekordse aastaraamatu esitlemisel 12. aprillil. Foto: Sander Ilvest

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu sõnul manipuleerib Venemaa seal äri tegevate Eesti ettevõtjatega, et nad toetaksid Venemaa-vastaste sanktsioonide tühistamist.

«Eestis toimuv ei ole ju midagi erinevat sellest, mis toimub Soomes, teistes Balti riikides või kogu Euroopas - kuidas üritatakse anda sõnumeid, et andke oma poliitikutele teada, et ärge olge sanktsioonide poolt või olge vähemalt vait, toetage sanktsioonide tühistamist, et siis hakkab hästi minema ja arenevad ärisuhted,» kirjeldas Sinisalu Äripäevale antud intervjuus.

Kapo peadirektori sõnul on selliseid sõnumeid antud ja need ettevõtjad, kes on ennast väga tugevalt sidunud ainult Venemaaga, tõenäoliselt on sanktsioonidest kannatanud ja see on inimlikult mõistetav, et nende huvides on lahendada neid probleeme. «Kindlasti üritatakse mõjutada neid valdkondi, mis on kõige rohkem kannatanud,» sõnas Sinisalu ja ütles, et kõige üldisemalt saab siin transiidisektorit ära mainida.

Tema sõnul tuleks Venemaa suunal äri ajades pöörata tähelepanu nii sellele, et tegevus oleks õiguskuulekas, kui ka silmas pidada küberhügieeni ehk sinna sõites ei tasu kaasa võtta mahuka ajalooga arvuteid, telefone.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles