Avatud planeeringuga köögid muutuvad üha ebapopulaarsemaks (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Lõpmata arv seinu on lammutatud maha, et luua avarad, elutoaga ühendatud, köögialad. Samas on üha enam levimas arvamusi selle kohta, et köök peaks olema omaette koht, mitte osake elutoast.

Sisekujundusblogija Julia Sweeten kogus kokku mitmeid arvamusi oma tuttavatelt ja teistelt blogijatelt, et teada saada millise kontseptsiooniga köögid neile tegelikult meeldivad.

«Vanasti disainiti kööke nii, et söögilõhnad ei leviks mööda kodu laiali. Nüüd on ajakohased aga avatud planeeringuga köögid, kus näevad kõik, kuidas ma süüa teen. Mulle ei meeldi see üldse ja ma tahaks, et minu köök oleks suletud,» kirjutab blogija Joni Webb.

Samal arvamusel on ka koduomanik Susan, kellele meeldib, kui kodul on eraldi, reaalsete seintega, toad: «Ma tean, et see on isiklik arvamus, kuid mulle ei meeldi hiiglaslikult külmad ja suured planeeringud, mida näeb peaaegu igas viimase 10 aasta jooksul ehitatud kodus. Suur köök on küll mugav, aga samas ei tahaks ma, et see elutoaga ühendatud oleks. Ma olen juba kokkamise ajal piisavalt närvis ja ei kujuta ettegi, et peaksin näiteks samal ajal oma külalisi lõbustama!»

Negatiivsel arvamusel on ka ehitusalal tegelev Durf, kes on pidanud klientidel maha lammutama mitmeid seinu. Tema sõnul tahavad kõik oma kööki avaramaks muuta, kuid pärast virisevad, kuidas ei saa rahus telekat vaadata või inimestega suhelda, kuna köögist on alati kosta nõudepesumasina undamist.

Samas leidub ka inimesi, kes unistavad suurest, avatud köögist: «Mul on kinnine köök, mis meeldis mulle alguses väga. Pärast kahe lapse saamist ei sobi see aga minu eluviisiga enam üldse kokku,» kommenteeris pereema Donna.

Allikas: Hooked on Houses

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles