Eesti suursaadik andis Belgia kuningale volikirja üle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Karin Jaani.
Suursaadik Karin Jaani. Foto: Andres Teiss

Täna andis Eesti suursaadik Karin Jaani Belgia kuningale Albert II-le üle oma volikirja.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluse käigus meenutas kuningas Albert II soojalt kuningapaari kevadist visiiti Eestisse, teatas välisministeerium.

Suursaadik Karin Jaani sõnul on kuningapaari visiit kahe riigi suhete üks tippsündmusi ja see on Eesti inimestel veel hästi meeles.

Kuningas tundis suurt huvi selle vastu, kuidas mõjutab üleüldine majanduskriis Eestit ja kuidas praeguses finantskriisis toime tullakse.

Suursaadik tutvustas Eesti praegust finantspoliitikat ja majandusarengu edasisi prioriteete, mille põhirõhk on tasakaalustatud eelarvel ja soodsal investeerimiskliimal.

Kuningas Albert II viitas hiljutisele Beneluxi ja Balti riikide välisministrite kohtumisele, nentides, et praegusel hetkel on just energiapoliitika Euroopa Liidu kõige suurem ja enam tähelepanu ning kiireid lahendusi nõudev valdkond.

Kohtumisel kõneldi veel Eesti-Belgia kahepoolsete suhete edasisest arengust ning kahe riigi vahelisest regionaalsest ja kultuurikoostööst.

Suursaadik Karin Jaani on Eesti välisteenistuses töötanud alates 1995. aastast. Ta on olnud Eesti suursaadik Euroopa Nõukogu juures Strasbourgis ja Vene Föderatsioonis, riigikogu välissuhete osakonna direktor ning välisministeeriumi 2. poliitikaosakonna peadirektor. Karin Jaani on olnud riigikogu liige.

Karin Jaani on ka Eesti suursaadik Montenegros resideerimisega Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles