Valitsus ei jõudnud taas tervishoiu rahastamises kokkulepeteni (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst. Foto on illustratiivne.
Arst. Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Valitsuskabinet jätkas neljapäeva pärastlõunal riigieelarve strateegia arutelu ning taaskord ei jõutud tervishoiuvaldkonna rahastamise küsimuses kokkulepeteni. Arutelu jätkub järgmise nädala teisipäeval. Tervishoiutöötajad lubavad aga kuudepikkust streiki, kui kokkuleppele ei jõuta.

Tervishoiutöötajate esindusorganisatsioonid ei ole sellega rahul, et endiselt ei ole otsuseid sektorile riigieelarvest lisaraha andmiseks, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Liidud ootasid konkreetseid otsuseid teisipäevaks. Nende hinnangul on tegelikust ravivajadusest katmata üle 70 miljoni euro ja rahastamata jääb rohkem kui 200 000 patsiendi ravi.

Rahandusminister Sven Sester teatas neljapäeval, et Ossinovski pakutud idee - riik võiks hakata tasuma eakate eest sotsiaalmaksu - talle ei sobi ja tal on oma kava lisaraha leidmiseks.

«Rahandusministeerium on teinud ettepaneku tervishoiu täiendavaks rahastamiseks kasutada demograafiavalemit. See kasvatab haigekassa tulusid võrreldes praeguse süsteemiga, arvestades edaspidi ka demograafiast tulenevat vajadust kulude kasvuks,» ütles neljapäeval rahandusminister Sven Sester.

Ossinovski kinnitas, et haigekassa rahastamise küsimused saavad lõpliku lahenduse riigieelarve strateegia arutelu raames.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles